Startsida / Inlägg

Prins Carl Philips racingpokal

av tramsfrans

Många av er kanske inte visste om att Prins Carl Philip har en egen gokart-tävling som heter ”Prins Carl Philips Racingpokal”. Tävlingen grundades redan 2013 och är tänkt att hjälpa unga talanger inom racingvärlden att få en skjuts i karriären. Den här gången så vann dock prins Carl Philip tävlingen själv. Simon Sköld rapporterar på Instagram:

Är det inte lite konstigt att prins Carl Philip anordnar en gokarttävling med syfte att hjälpa unga racingtalanger men vinner tävlingen själv? Känns det inte lite väl nordkoreanskt? Alltså att vinna sin egen racingtävling eftersom man är prins och som en slump även landets skickligaste racingförare.

En snabb tillbakablick på förra årets tävling visar att Carl Philip stod som segrare den gången också. Det här innebär alltså att Carl Philip vunnit sin egen racingtävling inte bara en, utan TVÅ gånger! Två år i rad dessutom! Inte illa för någon som inte ens håller på med racing i någon större utsträckning.

Efter snabb research så verkar det röra sig om någon typ av kändisheat vid sidan om den vanliga tävlingen, men är det inte lite pinsamt ändå? Alltså hela grejen att vinna sin egen tävling som dessutom är uppkallad efter en själv. Är de övriga deltagarna införstådda med att Carl Philip alltid måste få vinna kändisheatet för att inte bli ledsen?

Jag vill dock passa på att gratta prins Carl Philip för den ärofyllda segern i sin egen gokarttävling, och är redan nu väldigt spänd inför vem som kommer vinna nästa år. Det här är bara en vild gissning, men kan det bli prins Carl Philip? Spänningen är olidlig!

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB