Startsida / Inlägg

Tusse Persson har återuppstått från de döda

av tramsfrans

Det är sällan jag får chansen att rapportera om rena mirakel på den här bloggen. Senaste gången var väl när jag skrev om att Kikki Danielsson ska vara med i Så Mycket Bättre.

Igår så hände dock något fantastiskt. Gunilla Perssons katt Tusse har återuppstått från de döda! Bara några timmar efter att jag skrivit en känslosam dödsruna så nåddes jag av beskedet att Tusse var vid liv. Aftonbladet rapporterar:

”Orden forsar ur den svenska Hollywoodfrun. Hon är så glad att hon knappt kan berätta.

Egentligen hade de inte tänkt återvända till huset. Sorgen var för stark. Men Erika behövde en bok till skolarbetet.

Det var mörkt när de kom fram och det fanns ingen el. En vakt på plats hade en ficklampa och följde Gunilla in i huset.”

Ja ni vet hur det är. Att hela ens hem har brunnit ner är inte en ursäkt till att slippa göra sina läxor. Hur skulle det se ut? Ingen kan anklaga Erika Persson för att inte ta sina studier på allvar. Lite rök och döda katter stoppar henne inte från att få tag på boken hon behöver.

”I samma stund hörde hon ett jamande.

– Min första tanke var att det var grannens katt, Bernie, som bodde i huset som brann ner. Men sen kände jag igen ljudet. Det var litet, men starkt. Jag tänkte, ”Herregud, det låter som Tusse”.

Vakten gick före henne in i huset och innan hon hunnit samla sig kom han ut med den lilla orangefärgade katten i famnen.”

Det här stärker bara min teori om att Tusse eventuellt är världens bästa katt. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det inte var vakten som kom ut med Tusse, utan att det var Tusse som kom ut med vakten.

”Att händelsen inträffade mitt under påsken bara stärker Gunillas tro.

– Både jag och Erika tror till 100 procent att det här var ett tecken från Gud. Det är Gud som ledsagat oss och visat oss för att vi aldrig ska släppa tron på honom.”

Älskar kristna människors logik! Typ ”Gud brände ner mitt hus i torsdags och jag trodde att min katt hade blivit bränd levande, men det visade sig att det var den onda grannens katt. Hurra, Gud är så snäll! Nu kan jag fokusera på att vara hemlös istället!

Det är svårt att inte se Tusses likheter med Jesus. Återuppstånden från de döda på tredje dagen. Ett påskmirakel! Gud har blivit reinkarnerad i Tusse för att visa oss på jorden att han fortfarande lever och frodas.

Hon är också full av beundran för Tusse.

– Katter är så smarta. Det har varit fullt med folk vid huset sedan branden. Ändå höll han sig gömd. Det var först när han hörde min röst som han gjorde sig hörd. Han skrek som besatt.

Den här påsken har vi verkligen slungats mellan hopp och förtvivlan. Tusse har dominerat rapporteringen i samtliga medier, och hela Sverige har berörts på ett eller annat sätt. Det känns skönt att äntligen få rapportera om något positivt. Sverige behövde det här. Tusse är tillbaka, mer levande än någonsin.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB