Startsida / Inlägg

Camilla Läckberg, Little Jinder och h-ordet

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Egentligen så är det alldeles för tidigt på morgonen för att man ska orka sätta sig in i den här typen av explosiva konflikter, men jag kastar mig rätt in i elden för er skull nu. Camilla Läckberg och Little Jinder bråkar om man får säga ”hora” eller inte! Det känns ungefär som den typen av diskussion som man hade när man gick i sjuan, men för svenska kändisar så är det alltså fortfarande ett brinnande aktuellt ämne!

Jag vill helst inte ta ställning i den här konflikten eftersom jag är livrädd både för Camilla Läckberg och Little Jinder, MEN det är svårt att komma ifrån att det var Camilla som kastade den första stenen! Som av en händelse är hon även aktuell med en ny bokrelease!

Allt började med att Little Jinder gästade Fredrik Strages podcast. Expressen skrev därefter en artikel om ett lösryckt citat från podden angående att Little Jinder kallat en arg främling för ”hora” för att personen i fråga skrivit ett argt brev i skrivstil till Little Jinder. Att hon sa ”jag skojade” sekunden senare var tyvärr inget som uppmärksammades.  Anledningen till varför Little Jinder misstänkte det var en lågstadielärare var för att brevet var skrivet på ett vykort som såna brukar gilla.

Det kanske var lite onödigt sagt av Little Jinder, men alla som någon gång gästat en podcast eller över huvud taget haft ett samtal med en annan människa vet att man hinner slänga ur sig en hel del tveksamheter på en timme. Man säger tokiga saker som lätt kan framstå som ännu tokigare om de tas ur sitt sammanhang. Om det är NÅGON som borde veta det så är det Camilla Läckberg. Hon fick ju en debattartikel skriven om sina uppfostringsmetoder och blev anklagad för att ”fostra nya Donald Trumps” för att hon sa hon gillar disciplin i Skavlan i vintras!

lackberginsta

Expressenartikeln om Little Jinder fick dock Camilla Läckberg att reagera, och hon gjorde det enda vettiga. Dvs sket i att lyssna på podden, men la upp en bild på Instagram för sina 172000 följare och kallade Little Jinder för respektlös samt anklagade henne för att dra ner hela Sveriges lärarkår i smutsen. Hoppas att ni hängde med! Läckberg skriver bland annat:

”Dessutom – ’lågstadielärare’ är inget som heller i min åsikt som mamma ska användas nedsättande – ordet ’lärare’ är i mina ögon en hjältebenämning i sig! Lärare for president!”

Alltså förlåt, men snacka om att ta saker ur sitt sammanhang? Ungefär som att Little Jinder HATAR alla lärare i hela Sverige. Really? Tror ni verkligen att en lågstadielärare i Vänersborg bryr sig om att Little Jinder sa en grej om lågstadielärares vykortspreferenser i en podcast med Fredrik Strage? De har troligtvis viktigare saker för sig. Typ utbilda framtida generationer.

Nu har Little Jinder bemött Camilla Läckbergs kritik i ett sms till Nöjesbladet.

”Att hon försöker få uppmärksamhet i samband med sitt nya boksläpp genom att offentligt basha en yngre kvinna är så patetiskt att jag inte vet vad jag ska göra förutom att skratta. Jag skäms så mycket över svenska kändisar. Dom är så jävla töntiga? Jag önskar att dom gjorde något med verkshöjd istället för att använda medier för att få uppmärksamhet. Jag drev med begreppet ”hora” i en podcast som hon förövrigt inte ens hade hört när hon publicerade sitt lilla inlägg om hur fel det är att säga hora. Hon gör inte feminismen en tjänst genom att uppfostra mig eller kritisera mitt språkbruk eller min humor. Dessutom saknar hon helt klassanalys. Jag är mållös. Vilken gränslös, korkad, ofeministisk borgarbracka”

Man kan säga vad man vill om Little Jinder, men hon är iallafall tydlig med vad hon tycker. Därefter så har även Rebecca och Fiona gett sig in i diskussionen i kommentarsfältet och bett om ett personligt möte (?) med Camilla Läckberg.

Jag blev helt matt bara av att försöka summera det här. Det här inlägget hade kunnat vara dubbelt så långt, men jag orkar inte. Det finns gränser för vad man orkar med på en tisdag. Det kanske lyser igenom i texten vems sida jag är på, men jag låter det vara osagt. Jag följer iallafall utvecklingen löpande och uppdaterar texten om något dramatiskt skulle hända. Varken Charlotte Perrelli eller Pernilla Wahlgren har hittills uttalat sig.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB