Startsida / Inlägg

Allt du missat om Hannah, Amanda och Hers

av tramsfrans

Vissa av er kanske har följt med i debatten kring Hannah och Amandas nya kosttillskott ”Hers”. För er som inte har hängt med så ska jag försöka sammanfatta det lite kort.

Hannah Widell och Amanda Schulman har släppt ett kosttillskott för kvinnor som heter ”Hers”. Hers ska hjälpa kvinnors hormonella balans, och detta uppnås genom att ”skapa naturliga synergier” genom att t.ex. blanda bidrottninggelé och pulviserad rå kakao. I produktbeskrivningen kan man bland annat läsa det här:

”Hur låter det med bidrottninggelé som bara drottningen i kupan är fin nog att bruka, bönor som Aztekerna likställde med guld i sina skattkammare eller den finaste delen av ett exklusivt vin? Om du är redo för ett lyxigt kosttillskott baserat på ovanstående är HERS rätt produkt för dig!”

Här skräds det inte med orden. Tänk att man åt produkter som liknade Hers redan på aztekernas tid! Den civilisationen gick visserligen under, men anledningen till det var troligtvis att de inte åt tillräckligt med kosttillskott.

För endast 399 kronor i månaden och två tabletter om dagen så blir du en helt fantastisk kvinna, redo att ta dig an i princip vilka utmaningar som helst! Det går såklart att chansa och leva sitt liv utan att äta två tabletter bidrottninggelé om dagen, men varför riskera något i onödan?

Tyvärr så har ett flertal partypoopers kommit och förstört den aztekiska kosttillskott-fiestan. Jenny Strömstedt är arg, nån har skrivit en debattartikel på Politism och Bloggbevakning är som vanligt RASANDE! Tydligen så får man inte marknadsföra kosttillskott hur som helst utan några vetenskapliga belägg och säga att det är fantastiskt! Aldrig får man ha lite roligt i det här landet!!!

Nu har Amanda Schulman bemött kritiken och kommit fram till att folks motstånd mot Hers i själva verket handlar om kvinnohat. På instagram skriver hon såhär:

”Vissa älskar Hers, andra inte. Vilken otrolig debatt det blev ändå. Tydligen är kosttillskott för kvinnors hormonella balans en suuuperhet potatis. Kosttillskott för män är det ingen som säger något om, men nu när det finns ett kosttillskott för bara oss kvinnor så ska det såklart hackas på. Inte bara av män, utan också av kvinnor. Som Jenny Strömstedt i krönikan ovan – hon hade såklart kunnat skriva om alla kosttillskott när som helst, men väljer att göra det nu när det kommer ett bara för kvinnor.”

”Har ingen aning om Jennys recept på att vandra i skogen, sova jättemycket och jobba mindre hjälper bättre, men det verkar ju också bra såklart, om man har den möjligheten. Själv sitter jag här och ammar min sjudagars bebis och har lite svårt både med sömn och promenader i skogen. Men, och detta är viktigt: ni som inte tror på kosttillskott ska absolut inte köpa HERS. Vi tvingar ingen<3”

Amanda Schulman är inte helt säker på om det är bra med frisk luft, sömn och att jobba mindre, men är iallafall övertygad om att alla som ifrågasätter deras piller gör det bara för att det riktar sig till kvinnor. Inte för att det inte finns några vetenskapliga belägg eller några faktiska bevis förutom instagramcaptions från Hannah och Amandas följare som intygar att de ”älskar det”.

Jag tillhör visserligen inte målgruppen för Hers, men jag blir ändå lite sugen på att prova. Givetvis i utbyte mot en recension här på bloggen! Om nån Schulman läser det här så får ni gärna skicka över en låda eller två. Jag har en flaska Perfect Day rosé på kylning som jag tänkte skölja ner kapslarna med.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB