Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2017 – deltävling 1!

av tramsfrans

Äntligen så är det Melodifestivalen igen! Det finns bara två saker som berör hela svenska folket varje vinter, och det är mello och vinterkräksjukan. Ibland så vet jag faktiskt inte vad som är värst. Nedan så kommer mina reflektioner om bidragen.

Boris René: Her kiss. Boris René vickade på stjärten som vanligt. Som ni kanske känner till så kan man hjärtrösta via appen, men när det gäller Boris René så handlar det snarare om att STJÄRTRÖSTA.

Adrijana: Amare. Adrijana hade på sig en päls som var tillverkad av Hasse Kvinnaböskes gråa rygghår. Amare betyder kärlek på latin, och som ni kanske redan vet så har det aldrig varit en bra idé att sjunga på latin om man vill bli folkkär.

Dinah Nah: One more night. Dinah Nah ägnade hela sin intervju innan framträdandet till att prata om papier maché. Oklart varför. Man bah okej, du hade en minut på dig att skapa intresse och promota dig själv, och du valde att prata om papier maché. Zzzzzz.

De vet du: Roadtrip. Först så trodde jag att alla killar i De vet du var syskon med varandra. Sen så kom jag på att de bara är heterosexuella killar, och alla såna ser ju likadana ut ändå. Annars så hoppas jag mest att de åker fast för rattfylla.

Charlotte Perrelli: Mitt liv. Det är inte ofta man tycker att Radiohjälpens trailer är roligare än bidragen, men så var det faktiskt i år när Charlotte Perrelli stod på scen med Jill Johnsson-gitarr och hävdade att hon är ”en helt vanlig tjej”. Det gick sådär med att övertyga svenska folket om det eftersom hon kom sist.

Ace Wilder: Wild Child. Enda låten jag gillade ikväll! Trodde först att ”wild child” handlade om Charlotte Perrellis barn som skrek ”BAJS” under hela Charlottes intervju innan låten, men det är bara en gissning från min sida.

Nano: Hold on. Okej, den var faktiskt också bra. Kanske inte så glammig, men det är ju inte ens Charlotte Perrelli nu för tiden. Vem kan man lita på egentligen?

Annars då? Jo, det märks att SVT är panka efter Eurovision. Det är såklart inte programledarnas fel att manuset är lika roligt som ett avsnitt av Fråga doktorn, men alltså, det var så LÅG nivå på skämten! Typ ”Höhö, Hasse Kvinnaböske pratar skånska!” och ”Haha, Hasse Kvinnaböske är gammal och vet inte vad Instagram är för nåt!”. Det är faktiskt inte för mycket begärt med lite mer finess än så?

Det kändes nästan som ett hot när programledarna sa att vi ska spendera sex veckor tillsammans? Aja. Vi får väl se. La det swinge osv!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB