Startsida / Inlägg

Sanna Lundell och lönen i Let’s Dance

av tramsfrans

Foto: Anna Tärnhuvud

Sanna Lundell har talat ut! Naturligtvis så handlar det om ett ämne som ligger många varmt om hjärtat, det vill säga svenska kändislöner och kampen för att kunna leva ett värdigt liv utan att vara beroende av innehållet i goodiebags! Nöjesbladet rapporterar:

”I Daniel Redgerts podd ”Tankar med…” berättar hon att hon tackat nej till ”Let’s dance” inte mindre än tre gånger de senaste fyra åren – senast för vårens säsong.

– Det var skamdåligt betalt, 50 000 för en månad. Det är inte ens en månadslön, som egenföretagare går hälften bort, det blir 25 000. Det tycker jag inte är i paritet för den exponeringen. Ska jag inte kunna göra något på fyra veckor, eventuellt åka ut i första programmet och inte ens tjäna en månadslön? Nu känner jag också att jag inte riktigt orkar. Att tokträna och eventuellt göra bort sig.”

Jag börjar faktiskt misstänka att TV4 hatar att betala ut lön. I höstas så tjafsades det om idoldeltagarnas gage till den grad att de nästan togs ut i strejk, och nu kommer ytterligare ett fruktansvärt avslöjande om hur TV4 i princip misshandlar våra allra mest folkkära personer. Vad är det TV4 gör med sina pengar egentligen? Jag börjar misstänka att ALLT går till Steffo Thörnqvists cigarrbudget!

Jag förstår faktiskt Sanna Lundell. 25.000 kronor efter skatt är faktiskt inte rimligt för 4 veckor i Let’s Dance. Det blir drygt 6000 kronor i veckan, och det räcker ju knappt till att äta ute varje kväll? Iallafall inte om man ska åka taxi hem sen. Att dessutom bli hånad av Tony Irving en gång i veckan gör inte saken bättre.

Man får inte ens ett OB-tillägg trots att man måste dansa VARJE fredagkväll! Jag tycker inte att det hade varit för mycket begärt. Det är faktiskt synd om våra kändisar. När resten av Sverige har tagit helg och sitter hemma i soffan med boxvin och ostbågar så tvingas våra kändisar klä sig i sambaklänning och bli utsatta för dödslyft. Allt för att underhålla oss vanliga dödliga! Om man har det i åtanke så räcker knappt några pengar i världen till.

Därför så har jag ett förslag. Det är uppenbart att TV4 inte vill betala skäliga löner till deltagarna i sina tävlingsprogram. Därför anser jag att det är nödvändigt att riksdag och regering går in och subventionerar kändislöner. Jag tänker mig att alla som är med i Let’s Dance slipper betala skatt under ett år? Då får Sanna Lundell ut 50.000 kronor i månaden och kan leva ett skäligt liv. Det skulle visserligen innebära minskade skatteintäkter, men tänk vad mycket dödslyft vi skulle få tillbaka! Det tål faktiskt att tänkas på.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB