Startsida / Inlägg

Arga snickaren följer upp Anna Books kökskris

av tramsfrans

Foto: Anna Tärnhuvud

Anna Book ska vara med i Arga Snickaren! Igen!!! I programmet ”Arga snickaren – vad hände sen?” så kommer ett tv-team på besök i krigszonen Casa Toledano Book för att inspektera förödelsen. Anna Book har pratat med Nöjesbladet och identifierat följande fel:

”Enligt Book har köksön, som familjen fick byggd, en stor springa i mitten som fått slipas flera gånger, diskmaskinen fungerar inte som den ska, kylskåpet har gått sönder och matbordet har fått bytas ut flera gånger.”

Jag kan verkligen inte förstå hur man kan behöva byta ut ett MATBORD? Dessutom FLERA GÅNGER! Vad är det egentligen som försiggår på Anna Books matbord som gör att det gång på gång måste bytas ut? Jag kan förstå att man byter ut matbord för att man tröttnat på det gamla eller behöver ett i en annan storlek, men alltså, att byta ut det för att det går SÖNDER kan väl ändå inte vara speciellt normalt? Har det ställts fram för många fat med kycklingspett i jordnötssås?

”I det nya programmet ”Arga snickaren – vad hände sen?” ska Anna Book visa upp sitt hem, som det ser ut nu.

– Det som visas upp är precis allt som är lite tokigt. Jag hoppas att fokus ligger på att köksön inte är korrekt byggt, att det finns felaktigheter som ska åtgärdas eftersom att man gjorde en ’quick fix’. Men det vi har varit väldigt tydliga med är att vi inte vill att det ska vara hat-tv och ’neggo-neggo’. Men samtidigt säga sanningen.”

Alltså, det här är så kul! Först så släpper man in en tv-team i sitt hem och låter dem fuskrenovera ett kök under två dagar. Därefter gråter man ut i media om hur fult allt blev och klagar på hur man blivit framställd i programmet. Ett år senare bjuder man in samma tv-team IGEN i tron om att man ska få ”säga sanningen” och tror att ”fokus ska ligga på köksön”.

”– Jag måste säga att det sociala livet har blivit mycket sämre. Funktionen i hemmet har blivit sämre. Ska jag ljuga för att skydda ett tv-program eller ska jag våga säga sanningen?” 

Det sociala livet har blivit sämre! Den stora springan i köksön har skapat en ännu större springa i familjens sociala åtaganden. Köksön har skapat en barriär mellan de olika familjemedlemmarna och vännerna, och de vet inte hur de ska umgås längre när köksön inte fungerar. Om det är till någon tröst så kan jag meddela att jag känner många personer som inte har köksö och som ändå har en fullt fungerande social tillvaro. Det finns hopp om ett normalt liv trots allt!

”Även om det låter lite fjompigt att klaga över att man fått en vit soffa så måste jag tvätta den en gång i månaden för att den ska vara fin. Jag, Roberto och barnen tycker inte om att soffan ska se solkig ut. Till slut orkar man ju inte tvätta hela soffklädseln en gång i månaden.”

Här kommer ett tips till Anna, Roberto och barnen. Man kan faktiskt byta soffklädsel! Man behöver inte ha samma soffklädsel som man fick av Kanal 5 för ett och ett halvt år sedan om man inte trivs med den. Jag är säker på att Kanal 5 inte skulle ha några synpunkter om Anna Book köpte ett nytt i en mörkare färg som är lättare att hålla ren. Det blir troligtvis billigare än att lämna in den vita klädseln på kemtvätt en gång i månaden.

Arga Snickaren, vad hände sen?har premiär 25 januari på Kanal 5. I skrivande stund så är det oklart vilket skick köksön är i, men fortsättning följer inom kort.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB