Startsida / Inlägg

Lasse Kronér blåst av SVT

av tramsfrans

Foto: Ulf Höjer

Idag är det dan före julafton! Som om inte det var tillräckligt så fyller även drottning Silvia 105 år idag. Grattis!

Allt hade kunnat vara frid och fröjd och julstämning, men tyvärr! Lasse Kronér har förstört den goda stämningen genom att rasa mot SVT. Det kanske kommer som en överraskning för er, men Lasse Kronér har två år i rad haft ett uppesittarprogram på SVT med det kreativa namnet ”Julstök med Lasse Kronér”. Det är inte så många som har kollat på det eftersom alla spelar Bingolotto, men Lasse har kämpat på i grannkanalen.

I år så finns det dock inget ”Julstök med Lasse Kronér” i tablån. Expressen har pratat med SVT:s programbeställare, och fått beskedet att julstöket med Lasse har blivit inställt till förmån för en julspecial av På Spåret eftersom dagen före julafton är en fredag i år. En helt rimlig förklaring, som Lasse Kronér tyvärr inte har fått ta del av. Till Expressen säger han såhär:

”I och med Eurovision Song Contest så valde SVT att lägga min uppesittarkväll i år för att det kostar så mycket pengar. Men vi kommer tillbaks med nya krafter nästa år tror jag”

Alltså, det här är ju jättekul! Någon på SVT har sagt till Lasse Kronér att det inte blir något ”Julstök med Lasse Kronér” för att Eurovision Song Contest kostade för mycket pengar? Som om Lasse Kronérs julstök skulle vara det första man drar in på? Det ena behöver ju inte utesluta det andra, känner jag.

Personligen har jag inte märkt någon skillnad alls i SVT:s programutbud i år på grund av Eurovision? Isåfall har de varit väldigt duktiga på att dölja det. Det är ju inte så att pengarna tog slut i maj och att det bara har sänts repriser sedan dess. Lasse fortsätter:

”Känns det tråkigt att det inte blev något i år?

– Ja, alltså, det är tråkigt när vi har skapat lite av en tradition. Då vill man naturligtvis fortsätta. Men sedan är det klart förståeligt när Sverige vinner Eurovision Song Contest. Sverige är ett så litet tv-land och det kostar ju multum att sända så det är klart att de måste skära ned på någonting för att kunna ha råd med det. Då är det bara att hacka i sig.”

Förlåt men det här är jätteroligt. Är det SVT som har sagt det här till Lasse Kronér eller är det något han själv har intalat sig själv för att inte vara ledsen? Oavsett vad så är det faktiskt hysteriskt.

Tänd ett ljus för Lasse Kronér ikväll. På julen så ska man värna om de som har det svårt, och av naturliga skäl så tänker jag givetvis först och främst på Lasse Kronér. Det borde ni också göra.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB