Startsida / Inlägg

Svenska folkets stora julblåsning

av tramsfrans

Nu är det dags för den tiden på året då hela svenska folket ska julpyssla! Folk har ju inget bättre för sig i december, och hela tv-tablån fylls med program där folk binder kransar av navelsträngar och annat konstigt. Mandelmanns Gård sände en julspecial i tisdags, men nu avslöjar Expressen en mörk hemlighet. Programmet var inspelat i FÖRVÄG!

”Programmet spelades dock in redan i november. Vissa scener har också hämtats från förra året. Allt för att ge en illusion om att programmet spelas in lagom till jul.

– Vi spelade in lite grann mot slutet av november och sedan en del scener från förra året också. Alltså bara landskapsbilder. Det blir snö, absolut. Det kommer kännas juligt utan att hyra in snökanoner.”

Jag är naturligtvis i chock över det här. Att tv-program spelas in i förväg var verkligen något jag inte kunnat föreställa mig i min allra vildaste fantasi. Snart så avslöjas det väl dessutom att julkalendern spelas in i januari? Vem kan man lita på!

Det känns verkligen tråkigt att behöva meddela det här för alla som läser den här bloggen. Känner mig ungefär som Grinchen som krossar er illusion om att Mandelmanns gård sänds live från Österlen och att Gustav och Marie stoppar korv i realtid. Hoppas att ni klarar er ändå.

Jag har själv inte sett programmet men läste ett inlägg av min kollega Karolina Fjellborg som skrev såhär:

”Det kokas glögg och bakas kakor, och på stora korvstopparedagen görs ”trotjänarkorv”, där djur som har varit med på gården länge mals ner i en köttkvarn av ren respekt, så att de kan ‘glädja ända in i det sista’.”

Är det sånthär folk gillar att titta på? Djur som mals ner i en köttkvarn av ren respekt? Känner ni julstämningen? Äkta julmys!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB