Startsida / Inlägg

Weises och Oldsbergs julvärdsraseri

av tramsfrans
julvärd

Snart har samtliga programledare i hela Sverige uttalat sig om hur fruktansvärt det är att Erik Haag och Lotta Lundgren inte kommer att tända ljuset live i SVT på julafton. Arne Weise, Petra Mede, och nu även Ingvar Oldsberg! Alla är jättearga, och verkar aldrig ha upplevt något värre i sina liv än det här traumat.

Allt detta har givetvis fått stor medial uppmärksamhet. Det verkar dock som att det bara är tidigare julvärdar som är upprörda över den förinspelade ljuständningen? De är skitsura över att julvärdarna nuförtiden får fira jul med sina familjer och ha det trevligt, och verkar vara bittra över att de inte kommit på det kravet själva.

Allting pekar dock på att svenska folket har större problem än att må dåligt över att ljuständningen inte är direktsänd. Folk har väl bättre saker för sig i december än att tänka på om ett tv-program sänds live eller inte. Resten av Kalle Ankas jul är ju för övrigt bandad från typ 1954, så det borde rimligtvis inte vara någon större skillnad om ljuständningen är bandad en DAG i förväg.

Arne Weise blev så rasande över att Erik och Lotta inte ska tända ljuset live att han ska tända ett ljus i TV3 klockan 14.58 på julafton. Det inslaget är dock också förinspelat, så jag förstår inte riktigt poängen? Aftonbladet rapporterar:

”Men Arne Weise, som riktat hård kritik mot Lotta Lundgrens och Erik Haags beslut att inte direktsända i SVT, kommer inte att sätta sig i studion på julafton. Inslaget är bandat i förväg.

– Det är bandat. Det är en enda gång så det får väl gå. Men jag kommer aldrig tillbaka, säger han.”

Ingen har någonsin kastat lika mycket sten i glashus som Arne Weise. Först skäller han ut Erik och Lotta för att de inte tänder ljuset live, och några dagar senare står det klart att han ska göra exakt samma sak själv och dessutom på en kommersiell tv-kanal. Skandal!

Ingvar Oldsberg är också jättearg, och vill passa på att påminna om hur bra han var på att vara julvärd 2006.

”Jag delar Weises upprördhet. Det är klart att man som julvärd ska sitta där i direktsändning. Det ska inte bandas som allting annat. Min insats var utan tvekan direktsänd och jag var dessutom den av alla julvärdar som stannade kvar till sista långfilmen var slut och önskade tittarna god natt vid halv två på natten. Alla andra hade gått hem när de påannonserat den”

Ingvar verkar tro att det ligger någon sorts prestige i vem som håller sig kvar längst i studion? Det kom som en nyhet för mig (och troligtvis de andra julvärdarna också) att det har varit någon sorts tävling att hålla sig kvar till 01.30 när alla gått och lagt sig och ingen kollar på tv.

Imorgon så får vi se hur det känns med en bandad ljuständning! Ingen i hela Sverige hade troligtvis märkt ett skit om SVT inte hade sagt något.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB