Startsida / Inlägg

Carolas stora julraseri mot TV4

av tramsfrans

Nu börjar julen äntligen ta slut, och för vissa kändisar blev julen mindre lyckad. Till exempel för Carola. Hon är rasande över att en låt hon sjöng blev bortklippt ur TV4:s julkonsert O’helga natt! På Instagram meddelar Carola sin besvikelse i versaler.

Kl 20.00 ikväll tv 4 me & Uno – 'Under ytan' även 'Tro på en morgon' som fick mig att känna kraften och beröringen på riktigt. Dont miss out! Tack till ?#plainvanilla för de ursnygga kapporna! Tack Örebro, ni var underbara. Och Tack orkestern med Pelle Ankarberg, my bro' i spetsen. #afklingberg silverbootsen. ???❤️??❤️????? #ettförvandlatsverige Oj oj, NU HAR JAG SETT PROGRAMMET OCH INSER ATT TV4 klippt BORT MIN LÅT 'TRO PÅ EN MORGON' SOM FÖR MIG GJORDE HELA INSPELNINGSDAGEN +!repdag med skadat knä mitt i en annan turné, VÄRT DET FÖR MIG I EN TID SOM DENNA I SVERIGE OCH I VÄRLDEN SOM HANDLAR OM MER ÄN ETT sk POLITISKT INSLAG.. Den handlar ju precis om det själva JULEN HANDLAR OM… Och på en dag som denna, visad omsorg för vår nästa, tro och försoning, i handling och inte bara i ord! Nu klipptes låten bort och det gör mitt hjärta än mer övertygad om att julen inte bara är till för att vi ska mysa i vårt överflöd och klias bakom örat. Detta betyder också att man ( jag ) inte kan lämna över något utan att följa det hela vägen till slutet. Puh. Here we go again! Visst, de andra låtarna var bra men 'Tro på en morgon' vibrerade på ett påtagligt ovanligt sätt som jag själv blev överraskad av! Var ÖVERTYGAD om att de skulle ta med den då den även var min första låt och blev så stark.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Besvikelsen är total. Hur VÅGAR TV4 klippa bort ”Tro på en morgon” och inte sända den på tv? Det känns litegrann som att Carola har missförstått det här med tv-sändningar. Alla tv-program är faktiskt inte gjorda för att blidka artistens ego och lyfta fram just den låt som artisten själv gillar mest. Det som artisten själv föredrar är inte alltid det som blir bäst på tv.

Detta betyder också att man (jag) inte kan lämna över något utan att följa det hela vägen till slutet. Puh. Here we go again.” 

Det är oklart exakt vad Carola syftar på här, men man får intrycket att hon har blivit sviken tidigare av tv-produktioner som inte har uppfyllt hennes exakta önskemål. Att hon faktiskt uppträtt med låten inför en stor konsertpublik verkar inte spela någon roll när det inte hamnar på TV4 Play.

I dagsläget så vet vi inte varför TV4 klippte bort Carolas favoritlåt. Förmodligen blev det inte så bra på tv bara. Det beror troligtvis inte på en dold politisk agenda och att TV4 hatar Jesus.

Som tur är så fann Carola styrka på annat håll. Kungens jultal på SVT kan man alltid lita på!

Nu har alltså till och med kungen blivit indragen och tagit ställning i konflikten. Troligtvis utan att han själv vet om det. TV4 borde ha det hett om öronen just nu när både kungen och Carola, Sveriges absolut viktigaste personer, har tagit så tydlig ställning mot hur de klipper sina julkonserter. Jag förväntar mig krishantering och ett uttalande från en  stressad julvikarie på pressavdelningen inom kort.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB