Startsida / Inlägg

Kikki Danielsson rasar över kvällspress

av tramsfrans

Tyvärr så måste jag erkänna att jag inte har orkat kolla på Så Mycket Bättre den här säsongen. Jag har inte fått någon feeling! Om jag ska vara ärlig så känns det faktiskt som att de enda som kollar på Så Mycket Bättre är medelålders kvinnor med ett glas rödvin i handen? Efter att programmet är över så delar de alltid ett klipp på en tolkning från programmet på sin Facebook och skriver ”maaaagiskt”, och jag är ju inte en sån person!

En av årets medverkande artister är iallafall Kikki Danielsson, och hon är rasande på en krönikör i Expressen som ogillar Eric Saade!

Tidningen Expressen verkar ha valt ut sitt Hatobjekt: Eric Saade!! "Mobbad å Ignorerad för 3:e Gången i Rad", "Den Duschande Mellotönten", "Ingen ville Bonda med Eric". VEM är det EGENTLIGEN som Mobbar Eric Saade? JA, Inte är det NÅGON av Oss i Så Mkt-Bättre-Gänget!! Det är Expressen Själv som står för Detta! Jag är Ytterst Nyfiken på, hur det skulle tas emot, om en Musikkritiker med SVARTA BLOCKBOKSTÄVER skulle kallas TÖNT?Det skulle Säkerligen INTE Falla i God Jord! OM nu en Kritiker Personligen Ogillar en Artist, är det i Mina Ögon HÖGST OLÄMPLIGT att Missbruka Pennans Makt för att få Utlopp för sitt Hat!! Jag är HELT Övertygad om, att Svenska Folket i sina TV-soffor på Egen Hand är FULLT Kapabla att Avgöra, Vad dom ska Tycka, UTAN att Behöva läsa i Nån Tidning HUR dom BORDE Tycka! KÖP INTE Journalisters Mobbing!!

A post shared by Kikki Danielsson (@therealkikkidanielsson) on

Det känns som att det har skett något sorts missförstånd här. Att en krönikör på en kvällstidning har åsikter borde rimligtvis inte komma som någon överraskning, och hela syftet med att skriva en krönika är väl att ha ett personligt tilltal och tycka saker? Det kan ju knappast vara samma sak som att ”Missbruka Pennans Makt”? Man kan ju inte vara med i Så Mycket Bättre och förvänta sig att alla ska älska en utan förbehåll!

Jag har svårt att uttala mig kring huruvida Eric Saade är mobbad eller inte eftersom jag inte har sett programmet, men spontant så känns det som att begreppet ”mobbning” har blivit lite urvattnat. Det är ju inte direkt så att Uno Svenningsson har gjort ett kalsongryck på Eric Saade.

Allt handlar såklart om klippning också. Artisterna är där i en vecka men alltihop kokas ner till 10 timmars tv. Då kan man klippa och klistra lite som man vill, och därför är det inte speciellt konstigt att Kikkis uppfattning av veckan inte stämmer överens med vad som har visats på tv.

Jag tycker det är bra att Så Mycket Bättre får jobba lite i motvind i år. De första åren som programmet sändes så kändes det som att ALLA medverkande automatiskt blev tokhyllade, men nu krävs det att man faktiskt levererar för att få en skjuts i karriären. Det tycker jag är sunt och rimligt.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB