Startsida / Inlägg

Anna Books attack mot Tilde de Paula

av tramsfrans

I förrgår så bloggade jag om Anna Book och konstaterade att hennes nya liv har börjat, men att det alltid kommer vara insidan som är viktigast. Ni som varit oroade över att Anna Books personlighet ska förändras efter Biggest Loser VIP kan dock andas ut. Det är fortfarande samma gamla Anna!

I tisdags gästade Anna Nyhetsmorgon och hade ett härligt samtal med Tilde de Paula och Peter Jihde där de pratade om segern i Biggest Loser VIP. Tyvärr så varade lyckan inte speciellt länge eftersom Anna kom på att hon blivit dåligt behandlad av Tilde.

IMG_7263

Det ”trevliga besöket” i studion förvandlades snabbt till något som gjorde Anna ledsen, beklämd och lite orolig. Bland annat för att Tilde de Paula ska ha behandlat henne ”kort och avvisande” under själva intervjun. Jag vet inte om Anna Book har kollat på Nyhetsmorgon tidigare, men det är typ det som är själva programidén. Korta, snabba inslag och intervjuer varvat med nyheter och väder. Det är inte direkt ”Min sanning” på SVT.

 

IMG_7265

Jag har kollat på intervjun i efterhand och mitt intryck var att det var en helt vanlig Nyhetsmorgon-intervju. Till att börja med så är det väldigt få personer som får vara med i mer än 5 minuter om man inte är helggäst eller Margot Wallström. Det känns inte heller speciellt konstigt att Tilde ”knappt sa hejdå”. Hon var ju i sändning och har tider att passa! Trissvinnaren kan ju inte skrapa sin lott ensam i reklampausen.

IMG_7266

Alltihop känns bara som ett enda stort missförstånd. Hela grejen att bli ”chockad och ledsen” över att Tilde de Paula bara ville ”bränna av den där lilla stunden och gå vidare”. Det är ju exakt det som är hennes jobb som programledare? Jag trodde faktiskt att Anna skulle ha bättre koll på hur tv fungerar efter att ha varit med i olika program under 30 års tid.

IMG_7267

Jag vet inte riktigt vad Anna Book hade tänkt sig skulle hända efter Biggest Loser VIP, men det står helt klart att förväntningarna inte har blivit uppfyllda. Iallafall så känns det lite magstarkt att förvänta sig att resten av Sverige ska ge lika mycket stöd som den egna familjen?

Det här är bara en gissning från min sida, men jag tror det är Annas femteplats i Hela kändis-Sverige Bakar 2014 som fortfarande spökar. Tilde de Paula var programledare även där, och Anna Book har uttalat sig i efterhand om hur hon blev ”otroligt besviken” på produktionen eftersom saker inte gick rätt till på inspelningen. Det är alltså inte första gången som Anna riktar en känga till Tilde de Paula.

Tilde de Paula har nu själv bemött kritiken. Aftonbladet rapporterar:

”Tilde de Paula hade önskat att hon fått höra kritiken personligen.

– Det hade varit härligare för mig om hon sagt det till mig där.

Vidare säger hon att hon ville leda samtalet till att handla om hälsa, snarare än hur många kilo hon gått ner.

– För mig var det väldigt viktigt att vi inte skulle prata om vikt och att vara smal, utan att vi skulle prata om hälsoaspekten i viktnedgången om man har en övervikt. Det kanske hon… Det var det enda jag sa.”

Nu återstår det att se om Anna Book kommer bemöta Tildes replik. Om jag känner Anna Book rätt så kommer det inte dröja speciellt länge.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB