Startsida / Inlägg

Kändiskäbbel: Löwengrip och Skäringer

av tramsfrans
bella

Isabella Löwengrip och Mia Skäringer har bråkat! Jag önskar jag kunde säga att de bråkade om något nytt och spännande, men tyvärr så har samma bråk ägt rum i offentligheten flera gånger tidigare fast med andra inblandade. Det handlar alltså om den något uttjatade konflikten om huruvida kvinnor alltid måste stötta alla andra kvinnor bara för att de också är kvinnor, trots att man egentligen inte håller med dem. Blondinbella började med att skriva följande:

”Jag såg en parodi som Mia Skäringer hade gjort om mig på Instagram. Det är inte ofta jag reagerar på kommenterar eller hårda ord från människor. Det mesta rinner av mig. Men just när det kom från Mia Skäringer sved det lite. Jag har älskat hennes kamp för kvinnor, för att man ska få vara som man är, se ut som man vill och hur hon har ifrågasatt normer och ideal. Men så kommer ett klipp som det här. Kvinnor klankar ner på andra kvinnor. Jag blir besviken. När ska det sluta? När kan vi kvinnor bara hålla varandra om ryggen och backa upp? Det finns mycket jag kan bli irriterad över men jag skulle aldrig idag hacka eller göra mig lustig över en annan kvinna offentligt. Skulle jag vilja konfrontera gör jag det direkt med personen. Systerskapet måste få gå före i det offentliga, det är min övertygelse.”

Blondinbella är alltså besviken över att Mia Skäringer har gjort en parodi på henne i ett klipp på Instagram. Bella påstår att om hon skulle vilja konfrontera en annan kvinna så gör hon det direkt med personen, och att hon ALDRIG skulle göra det offentligt. Detta meddelar alltså Bella på sin högst offentliga blogg istället för att ta det med Mia direkt. Hoppas att ni hängde med! Kan något företag ställa upp och sponsra en sten som kan kastas i glashuset? Mia Skäringer var snabb med att komma med en replik på sin Instagram:

Nä. Så funkar det inte för mig. Hur ilsket det än är. Jag kommer aldrig hålla alla kvinnor om ryggen för att de är kvinnor. Det är inte jämställdhet för mig. Och jag ser inte Isabella som privat på sin insta utan som ett varumärke. Som riktar sig just till alla oss kvinnor. Lyckligt. Härligt. Snyggt. Om hon sörjer sitt varannan- vecka- liv så mycket skulle hon väl aldrig blanda ihop det med försäljning av barnvagnar. Vidare funderar jag också mycket på hur det påverkar andra unga kvinnor- mammor. Denna allmänna influensa som handlar om saker, produkter och utseende. Vara som. Äga mer. Väga mindre. Träna oftare. Bli lika lycklig som. Om bara. Sen. När. Pissa på nuet. Det som är. Här. Nu. Du. Jag. … Jo jo, jag vet att jag kastar lite sten i glashus. Men det finns grader av det ytliga. Och ringar på vattnet av allt. Isabella är en av Gulletussans största influencer. Hon var tydligen en o-önskad sådan. What to do about it?

A post shared by Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar) on

Jag är faktiskt beredd att hålla med Mia Skäringer här. Jag är visserligen kille och har kanske inte rätt att uttala mig, men jag tycker faktiskt det vore jättekonstigt om alla kvinnor skulle försvara varandra hela tiden bara för att de är kvinnor. Det skulle iallafall vara väldigt tråkigt om ingen kvinna fick driva med någon annan kvinna. Personligen så skulle jag tycka det var märkligt om alla med samma kön som mig automatiskt aldrig skulle kritisera mig.

Det här får mig att tänka på vårens drama när Hannah och Amanda blev kränkta över all kritik de fick för sitt lyxiga kosttillskott ”Hers” som visade sig vara en burk med luft för 400 kronor. Alla kvinnor som kritiserade kosttillskottet var bara missunnsamma och dåliga feminister som inte stöttade Hannah och Amandas idé att sälja placebo på burk med guldtext. Nu känns det som att Blondinbella kör med samma logik.

Jag vågar faktiskt påstå att Sverige är tillräckligt stort för att både Blondinbella och Mia Skäringer ska få ta plats och göra det som de är bra på, utan att de alltid måste hålla varandra om ryggen. Det känns inte som att systerskapet står och faller med att Mia Skäringer gör en parodi på Instagram om Blondinbella. Jag tycker att båda två ska fortsätta göra det som de är bra på! Mia kan fortsätta vara rolig och Bella kan fortsätta med sina planer på att sälja handkräm i Saudiarabien.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB