Startsida / Inlägg

Elsa Billgrens väder-meltdown

av tramsfrans

Foto: Anna Rönnqvist

Antar att många av er har semester nu! Önskar att jag kunde säga detsamma, men det är fortfarande några veckor kvar innan jag får pimpla ljummen baginbox, bo i dragiga stugor och hata barn på stranden.

En person som redan har påbörjat sin semester är Elsa Billgren! Ni vet, hon som bloggar och pysslar lite i Äntligen Hemma och tycker att lösningen på livets problem är att måla om i hallen och köpa något retro.

Tyvärr så har Elsa Billgrens första semestervecka kantats av motgångar. Det har varit dåligt väder!!! Två gånger på en vecka så har Elsa brutit ihop på grund av att det har regnat. Läs den skakande redogörelsen nedan.

”Det var osäkert om det skulle vara sol eller inte, men eftersom kalaset hade picknicktema bestämde vi ändå till slut att vi skulle göra i ordning nere på gården. Jag tog fram alla grejer som jag längtat efter att få packa upp och ägnade en och en halv timme till att göra fint nere på gräset. Girlanger och vimplar i träden, stora pappershjul i guld och vitt, vaser med egenplockade buketter och låtsastatatueringar till alla gäster.

Sen kom störtskuren. Och där nere stod jag, själv eftersom Lynn sov där uppe, och såg hur allt förstördes.

Det kanske inte hade varit världens grej för någon annan, men jag bröt ihop totalt. Föll ner på marken som en blöt fläck och grät.”

Självklart så är det tråkigt att det började regna på Elsa Billgrens sons ettårskalas. Att det regnar en junieftermiddag i Stockholm känns dock inte som något chockerande väderfenomen. Och om det är till någon tröst så tror jag inte att barnet kommer få några bestående trauman.

Några dagar senare så kom nästa bakslag. Det regnade igen! Den här gången skedde det på Gotland.

”Igår när vi anlände regnade det och blåste storm. Jag var i chock och grät en skvätt. Idag skiner solen och allt känns mycket bättre.”

Om man ska vara i chock och gråta varje gång som det regnar under en svensk sommar så blir det troligtvis inte mycket tid över till vila och avkoppling. Jag läser inte Elsa Billgrens blogg speciellt ofta, men att hamna I CHOCK över att det regnar och blåser i SVERIGE känns faktiskt lite överdrivet, oavsett vem som gör det.

Fortsättning följer på det svenska sommarvädret. Skänk Elsa Billgren en tanke nästa gång det regnar.

Detta inlägg skrevs tack vare tips från en solig läsare. Om du hittar något jag borde skriva om i sommar, mejla hejfrans@gmail.com eller skriv till @tramsfrans på Instagram eller Twitter. 

Taggar Elsa Billgren
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB