Startsida / Inlägg

1.5 miljoner svenskar förlorar Kanal 5

av tramsfrans

Vid midnatt till idag kom det fruktansvärda beskedet. Telia och Kanal 5 har inte lyckats komma överens i sina förhandlingar, och nu har förhandlingarna strandat. Det här innebär att 1.5 miljoner svenskar förlorar Kanal 5.

Det här är givetvis inget annat än en stor skandal. 1.5 miljoner svenskar kommer inte längre ha tillgång till högkvalitativ tv-underhållning som t.ex. Ullareds-Morgan och Ola-Conny. Ska det verkligen vara såhär i Sverige 2017? Finns det någon typ av handlingsplan för att trygga tillgången till Ola-Conny? Jag kräver att staten går in och tar sitt ansvar!

Jag tror inte riktigt att vi har förstått vidden av det här.  Många andra livsviktiga tv-program och samhällsfunktioner påverkas av beslutet. Till exempel Toppmäklarna, där vi följa livet på Fredrik Eklunds mäklarbyrå. Hur ska vi klara oss från att inte längre kunna se när en överbetald mäklare konstaterar att Hornstull är ”Stockholms Brooklyn”?

För att inte tala om Ex on the beach!!! Nu börjar det bli allvarligt på riktigt. Detta viktiga, realistiska utbildningsprogram om sex och samlevnad där våra ungdomar får lära sig sunda värderingar. Vill Telia verkligen strypa tillgången till ett av våra absolut mest älskade tv-program, med folkkära profiler som ”The Adinator” och Jeppe från Paradise Hotel 2013?

Som ni märker så har 1.5 miljoner svenskar en hel del att förlora. Åtgärder behöver omedelbart vidtas för att minska omfattningen av katastrofen. Mycket tyder på att en hel del svenskar kommer behöva göra något annat på kvällarna framöver. Typ umgås med varandra, eller, hemska tanke, läsa en bok! Såhär kan vi inte ha det. Någon måste agera innan det är för sent.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB