Startsida / Inlägg

TEST: High Kick Rosé by Fredrik Eklund

av tramsfrans

Igår hände det äntligen! Jag fick smaka på en flaska HIGH KICK ROSÉ, kändismäklaren Fredrik Eklunds nya rosévin. Vissa av er kanske kommer ihåg att jag bloggade om vinet när det blev klart att det skulle släppas, och nu har det alltså äntligen runnit ner genom min hals. Såhär beskriver Fredrik själv vinet:

A light breeze comes in from the Adriatic Sea. I stare into the sunset, and through the pink reflection of my glass of HIGH KICK Rosé, I think: this is life. This moment is what it’s all about. This is what I’ve worked so hard for. I’m finally here.”

Jag drack min flaska High Kick Rosé en molnig majkväll i Hässelby Gård medan jag åt pasta med tomatsås och en charkbricka för 30 kr. Allt tack vare ett generöst extrapris på Ica Supermarket. Jag blickade ut över grannskapet men fick inte alls någon känsla av Adriatiska havet.

Känslan av att jag äntligen nått det mål som jag jobbat för så länge vägrade infinna sig. Det kändes mest lite tragiskt och deppigt? Kände inte alls att det var LIVET! Därför så kan jag inte låta bli att lite besviken på Fredriks vin.

Många av er kanske undrar hur vinet smakade. För att ni ska bli av med er nyfikenhet så kan jag meddela att jag uppfattade vinet som lite surt. Jag tycker dock att det var helt okej, men jag kan känna att Fredrik skjuter sig själv i foten med att ha en så högtravande beskrivning på etiketten om hur otroligt gott vinet är. Det är absolut ett härligt vin att skölja ner lite tomatsås med, men det är knappast något man drar fram när man ska fira något stort. Betalar man 99 kronor för en flaska så blir det sällan någon sensation.

Den absolut största nackdelen med High Kick Rosé är att det har naturkork. Jättesnobbigt! Kändisvin ska vara lättillgängligt och okomplicerat, och om det inte är skruvkork så får man genast problem. Vem tror Fredrik att han är egentligen? Det var ren tur att jag inte befann mig på Ullareds camping och var törstig utan vinöppnare, för isåfall vet jag inte hur jag hade löst det.

Om någon av er bestämmer er för att beställa Fredrik Eklunds vin så rekommenderar jag att kolla på det här klippet medan ni dricker det. En modern klassiker från Malou Efter Tio där Fredrik VÄGRAR prata svenska. TV-historia!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB