Startsida / Inlägg

Gunilla Persson vs Pensionsmyndigheten – rond 2

av tramsfrans

Tidigare i veckan så rapporterade jag om Gunilla Perssons krig med Pensionsmyndigheten. Gunillas mamma Iris har fått sina pensionsutbetalningar indragna eftersom svenska myndigheter inte automatiskt hämtar uppgifter från de amerikanska, och Gunilla måste nu bevisa att hennes mamma fortfarande lever genom att skicka in ett levnadsintyg till staten. En byråkratisk procedur som är likadan för alla som bor utomlands.

Det här har dock varit svårsmält för Gunilla. Istället för att ordna fram ett intyg och posta till Sverige som alla andra så har hon istället lagt upp en bild på Instagram på Iris för att bevisa att hon inte alls är död. En bild på Instagram borde ju väga lika tungt som ett intyg från valfri myndighet!

”Mamma och jag är ute och går vid poolen. Som ni ser lever hon i allra högsta grad om det fortfarande är någon som tvivlar. Vi ska få hit vår läkare som kan intyga att hon lever till galna Pensionsmyndigheten som fortfarande insisterar på levnadsintyg trots att hon syntes tydligt på amerikanska news stationer. Under tiden får hon ingen pension för maj månad. Hon har inte fått sin pension sedan sista januari”. 

När Gunillas följare försökt påpeka det orimliga i att Gunilla vägrar skicka in ett intyg och istället hänvisar till amerikanska news stationer, så ger Gunilla svar på tal i kommentarsfältet.

”Jag tycker många av er har en inskränkt inställning. Mamma figurerar ständigt i dagspressen och även i veckopressen. Nu är hon även uppmärksammad i amerikansk nyhetsbevakning. Alla ska vara lika tycker ni! Ska de svenska monarkerna med prinsar och prinsessor också visa upp levnadsbevis? Mamma kan jämföras med dom i mått av kändisskap” 

Jag brukar alltid försöka ta Gunillas parti, men här måste till och med jag sätta ner foten. Alltså att jämföra Iris med kungafamiljen och hävda att de är lika kända känns eventuellt lite överdrivet. Gillar även att Gunilla konstaterar ”alla ska vara lika tycker ni!” och försöker få det att framstå som något negativt.

Dock så måste jag ändå säga att jag inspireras av Gunillas pensionskamp för Iris och hennes totala oförståelse för att lagar och regler även gäller offentliga personer. Kämpa Gunilla!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB