Startsida / Inlägg

Bloppis för klimatet

av tramsfrans

Ja igår blev det lite tokigt som ni kanske såg. Tråkigt att jag plötsligt för hela Aftonbladets talan och har kommit ut som klimatförnekare? Någon tyckte till och med att min blogg var ”värre än Avpixlat”!

Jag brukar alltid skoja och säga att det känns lite 2007 att blogga, men det är ju fel eftersom folk fortfarande inte verkar förstå vad en blogg är för något och vad som skiljer ett blogginlägg från t.e.x. en redaktionell text eller en ledarartikel. Det kanske är för mycket begärt av vuxna människor, jag vet inte, men det är ju alltid lättare att skrika först och kolla sen. Jag tycker dock helt seriöst att det är problematiskt att folk inte verkar förstå skillnaden?

För att städa upp efter den här oredan så har jag beslutat mig för att ha en bloppis! Jag har förstått att det är något som man måste ha som bloggare. Plus att det är bra för miljön med återvinning! Vi måste alla dra vårt strå till stacken om inte jorden ska gå under, och nu känner jag att det är min tur att ge något tillbaka till Moder Jord. Många bäckar små!

Här har vi två sopsäckar med kläder som jag rensat ut från min glamourösa walk in closet (alla bloggare har en sån). Det är jättemycket Fred Perry-pikéer från 2008, färgglada chinos från MQ:s höstkollektion 2006 samt en riktigt stickig ulltröja som jag köpte på en Weekday-rea för fem år sen bara för att den var billig. Plus massa Björn Borg-kalsonger som jag har haft sedan jag gick i åttan! Ja ni hör ju själva, det här är en once in a lifetime-grej.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Nu har ni chansen att dra ert strå till stacken och ge nytt liv till massa gamla kläder. Det känns lite konstigt att föreslå en budstart, men jag tänker mig att vi börjar någonstans kring 10.000 kronor och ser vart det slutar sen. Ni får ändå tänka att det tog mig MÅNADER av studiebidrag att få ihop till det här. Eventuella intäkter skänker jag inte till någon klimatorganisation, men däremot till mitt eget taxikonto så att jag inte tar upp massa onödig plats på tunnelbanan.

Det känns tråkigt att de som rasade på min blogg igår troligtvis inte kommer att läsa det här inlägget eftersom de redan gått vidare till att vara arga i något annat kommentarsfält istället. Nu när jag äntligen försöker göra något positivt för klimatet så kommer ingen att se det!

Det är inte mycket att göra åt, men varsågoda att komma in med bud. Jag finns på mejlen också. Nu ska jag ta flyget in till stan och kolla lite på stadsjeepar.

Taggar Bloppis
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB