Startsida / Inlägg

Tusse Persson är död

av tramsfrans

Jag förstår att ni är många som har väntat på att jag ska göra ett uttalande angående det fruktansvärda som inträffat i Los Angeles. Jag nåddes av beskedet sent på skärtorsdagen, och har behövt hela långfredagen för att bearbeta det som hänt. Jag gick direkt upp i stabsläge och telefonen har vibrerat oavbrutet sedan dess. Folk undrar hur jag mår och varför Aftonbladet ännu inte har skickat mig till L.A för att rapportera live från förödelsen.

Foto: Gunilla Perssons facebook

Jag pratar givetvis om Tusse, Gunilla Perssons katt som tyvärr blev slukad av lågorna när hennes hus brann ner i torsdags. Att Gunilla Persson, Erika samt Gunillas mamma Iris, 91, numera är hemlösa efter den våldsamma branden är såklart väldigt tråkigt, men jag tror jag talar för alla när jag säger att Tusses död är det som känns allra värst.

Foto: Gunilla Perssons facebook

Även om allt känns nattsvart nu så tror jag dock att det här i slutändan kan resultera i något positivt. Gunilla Persson har själv sagt att hennes hyresvärd är ”en monsterkärring”, och om jag ska vara helt ärlig så var Gunilla Perssons hem inte direkt aktuellt för ett hemma hos-reportage i Elle Decoration… Det kanske var lite drastiskt att elda upp det, men det var helt klart i behov av en omfattande renovering. Det konstaterade ju Isabel Adrian redan för fyra år sedan. Nu får Gunilla den nystart som hon verkligen behöver!

Skärmavbild 2017-04-15 kl. 15.08.59

Tusse, jag kände dig aldrig men du verkar ha varit en riktig toppenkatt. Eventuellt världens bästa. Eller iallafall Kaliforniens. Du gick alltid din egen väg och var en sann inspirationskälla för många. Nu när du lämnat oss så kommer du verkligen bli saknad som en av Sveriges absolut främsta kändiskatter.

Nu vet jag inte vad som kommer hända med Gunillas kattkonto ”tussetigerlullebulle” på Instagram. Det känns konstigt att ha kvar det när Tusse Tiger är död, men man vill samtidigt att ingen någonsin ska glömma honom? Jag har inga svar, bara bottenlös sorg. Om du läser det här Gunilla så hoppas jag du vet att det bara är att höra av dig om det finns något jag kan göra i denna svåra stund.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Emelie Anderberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB