Startsida / Inlägg

Räddad av änglar

av tramsfrans

Igår så var det premiär för ”Räddad av änglar” på Sjuan. Jag kan inte tänka mig någon annan programtitel som känns mer passande för Sjuan! En snabb titt på deras tablå avslöjar att ungefär 90% av programmen handlar om personer som antingen har dött eller varit väldigt nära att dö, alternativt om personer som blir hemsökta av personer som redan har dött. Det mesta kretsar kring döden på Sjuan förutom när de sänder Bachelor, och när man kollar på det så vill ju man själv helst dö.

I ”Räddad av änglar” så reser supermediet Birkan Tore runt i Sverige för att leta efter folk som överlevt katastrofala olyckor och händelser. Förutom att han själv verkar sträva efter looken ”sexig ängel i jeans och skinnskärp med uppknäppt skjorta” så kan han även få kontakt med riktiga änglar! Såhär beskriver Sjuan själva programmet:

”I Sjuans helt nya program Räddad av änglar träffar änglamediet Birkan Tore människor som mot alla odds överlevt olyckor, för att ge sin syn på hur det gick till och hur deras skyddsänglar kan ha varit inblandade. Med sin mediala förmåga försöker han ge dem han träffar nya insikter om varför just de klarade sig.”

Nu kanske jag slår in en öppen dörr här, men jag tycker att det låter så töntigt! Tänk att ha överlevt en smärre katastrof och därefter få besök av en främmande karl som ska förklara för en hur det gick till. 100% mansplaining!

Nöjesbladet har träffat Birkan Tore och ställt fler frågor om änglar!

”Vad har du för bevis för att skyddsänglarna existerar?

– Jag kan hänvisa tillbaka till religiösa skrifter. Religionerna är oense om allt, men de är ense om att vi alla har skyddsänglar. Genom att titta tillbaka på de gamla kulturerna ser vi att statyer och skrifter fortfarande finns, så konceptet med änglar är en del av våra erfarenheter sedan mänsklighetens början”

Jag älskar Birkan Tores logik! Ungefär som att allt som står i gamla skrifter automatiskt är sant bara för att de är gamla. Några miljarder religiösa människor kan inte ha fel!

”Enligt Birkan Tore är den huvudsakliga ön Atlantis belägen mellan USA och den Mittatlantiska ryggen och går att besöka genom meditation. Genom att slappna av kan man få minnen från andra livstider och andras själsliga upplevelser, berättar han.

– Atlantis invånare har utposter på olika platser också, och jag tror att det skapar förvirringen kring vart Atlantis är”

För övrigt så anser jag fortfarande att jorden är platt. 1200-talets astrologiska toppskikt kan inte ha fel. Tack för mig.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB