Startsida / Inlägg

Linda Bengtzings barnbok

av tramsfrans

Det blir allt svårare att försörja sig som schlagerstjärna i Sverige. Därför har Linda Bengtzing gett sig in i en annan utdöende bransch, dvs bokbranschen! Snart släpps hennes första barnbok! Aftonbladet rapporterar:

”2015 tog Linda Bengtzings karriär en ny väg när hon bestämde sig för att börja skriva barnbok. Projektet har dröjt, men från och med den första maj finns del ett i serien ”Boxarn och Prinsessan”, ”Äventyret på kyrkberget”, ute till försäljning.”

TVÅ ÅR för att skriva en barnbok! Det är faktiskt imponerande långsamt för en bok med tre meningar per sida. Linda måste ha vägt varenda ord på guldvåg.

 ”Samtidigt passar hon på att hylla deckarförfattarinnan Camilla Läckberg, 42, som har funnits vid hennes sida som stöd under processen.

– Jag har fått ovärderlig hjälp av Camilla Läckberg. Hon är fantastisk på att jobba hårt den kvinnan. Jag har sugit ur henne det som är viktigast och hon har alltid svarat och alltid hjälpt mig. Hon har gett sina innersta tips, och aldrig sett mig som en konkurrent, och det tycker jag är fantastiskt”

Alltså, inte för att vara sån, men jag tror inte det har funnits någon som helst risk att Camilla Läckberg ska ha känt sig HOTAD av att Linda Bengtzing ska ge ut en barnbok? Jag vågar nog påstå att Camilla kan sitta lugnt i båten. Linda Bengtzing kommer troligtvis inte vara den som slår Camilla Läckbergs bokimperium i spillror.

Till min stora glädje så verkar dock barnboken innehålla en hel del våld och intriger.

”– Tvisten bygger på min barndom, karaktärerna bygger på min barndom. Det startar med en händelse som jag skäms fruktansvärt mycket för, men jag slog min bästa kompis för att hon tyckte om fel hundsort. Därav karaktären Boxarn.”

Älskar den här anekdoten från Linda Bengtzings barndom! Alltså att hon halvt misshandlade sin bästa vän för att hon gillade fel hundsort. Det kan verkligen inte ha varit lätt att växa upp i Gullspång på 1980-talet.

Återkommer med en recension av Lindas barnbok när den finns ute på marknaden! Längtar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB