Startsida / Inlägg

Jag har kollat på Bonde söker fru!

av tramsfrans

Igår var det premiär för Bonde söker fru på TV4! Eller ja, premiär och premiär, sommarens bönder blev presenterade för svenska folket, och nu är det upp till samtliga tokfior i hela Sverige att skriva brev och höra av sig till den bonde de allra helst vill plöja. Nedan kommer mina reflektioner kring första avsnittet.

1. En av bönderna är 21 år gammal. Alltså, folk ute i landet är verkligen skitstressade! Frågar ni mig så känns det lite drastiskt att koppla in TV4 bara för att man ännu inte hunnit hitta någon fru vid 21 års ålder. Linda Lindorff frågade killen om senaste gången han var kär, och fick svaret ”fyra år sedan kanske”. Han var alltså 17 år gammal då. SJUTTON!!! Knappt könsmogen!

2. Böndernas hus är viktigare än någonsin. Efter x antal säsonger av Bonde söker fru så har man äntligen förstått att det här med böndernas hus är JÄTTEVIKTIGT! Tjejer blir till exempel helt tokiga i en man som har gardiner. Finns det dessutom en badtunna så är det jackpot. Som vanligt så verkar det dock som att minst en av bönderna bor bredvid sina föräldrar i en liten stuga på gården:(

3. Linda Lindorff är BESATT av böndernas hus! Ja, jag vill tillägga en sak till punkten ovan. Linda Lindorff släpper ALLT om hon får se ett fint hus! En av bönderna satt och pratade om hur gärna han vill hitta äkta kärlek och någon som verkligen SER honom som människa, och Linda Lindorff ba ”men du… vilken fin sjötomt du har!”.

4. En av bönderna kom ut som Sonja Aldén-fan. Jag försöker faktiskt undvika att kritisera folk för deras musiksmak. Alla får såklart lyssna på vad de själva vill och gillar, men om man säger att man gillar Sonja Aldén så har man faktiskt gått över någon sorts gräns för vad som är okej.

5. Let’s dancifieringen av Bonde söker fru är ett faktum. En av bönderna går på buggkurs, och ingen är gladare över det här än Linda Lindorff. Här ska det dansas tills golvet blir demolerat! Inte för att vara neggig, men att dansa bugg känns ungefär lika sexigt som att spela blockflöjt.

Nu är det upp till brevskrivarna att avgöra vilka bönder vi får följa i höst. Om ni frågar mig så tycker jag att de flesta av bönderna gjorde ett stabilt och respektabelt intryck. Ingen var iallafall helt koko, men jag saknar Sigrid Bergåkra-potential från förra året. Någon vars löpsedlar man skulle kunna tapetsera en hel ladugård med!

Precis som med jordbruk så vet man dock aldrig hur höstens skörd blir innan sommaren är över, och förhoppningsvis så blir det en het sommar fylld med plöjande över fuktiga åkrar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB