Startsida / Inlägg

Zara Larsson till Mello

av tramsfrans

SVT har hyrt in Zara Larsson som mellanakt i finalen av Melodifestivalen! Allt för att rädda det som räddas kan! Tydligen så är det inte roligt med musiknummer av Hasse Kvinnaböske under sex veckors tid. Vilken chock! Aftonbladet rapporterar:

”Men mest uppseendeväckande är finalens mellanakt. Efter långa förhandlingar har världsartisten Zara Larsson, 19, tackat ja. Melodifestivalens final sänds den 11 mars, bara en vecka före Zara Larssons första albumrelease och på scenen kommer hon få fria händer att marknadsföra den kommande plattan.

– Ja, nu är det klart att hon kommer köra, säger en person med god insyn.”

Zara Larsson är givetvis smart. Utnyttja Melodifestivalens genomslagskraft för att nå så många som möjligt, men utan att ställa upp i tävlingen själv för att riskera flopp och förnedring. Eller ännu värre: riskera att tappa cred! Mardrömmen!

Jag kan inte låta bli att få Justin Timberlake i Eurovision-vibbar av det här! Och jag vet inte vad jag ska tycka! Det är väl jättetrevligt med stora världsnamn till mellanakter i mello och ESC, men det får ju resten av bidragen att framstå som ungefär lika inspirerande som maten de äter i Farmen.

Owe Thörnqvist är ju inte direkt någon Zara Larsson, även om han vuxit i mina ögon sedan jag fick reda på att han fått 170.000 kronor av Systembolaget efter att ha halkat på en vinfläck i Farsta 2012. Goals!

Själv så tillhör jag dessutom den konservativa falangen av schlager-Sverige som anser att en bra mellanakt ALLTID ska vara ett medley med FLERA artister! Helst Kikki, Bettan och Lotta, även om jag är villig att kompromissa. De är tydligen inte så aktuella längre utanför mina kretsar. Har fått rapporter på att de coola istället har börjat lyssna på Shirley Clamp!

Det återstår att se hur resten av sändningen blir. Hoppas att Hasse Kvinnaböske lyckas komma ihåg Zaras namn iallafall.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB