Startsida / Inlägg

Språkförvirring med familjen Wahlgren

av tramsfrans

Trogna läsare av den här bloggen vet att jag ÄLSKAR att åka på weekends! Jag tar varje chans jag får att lämna det här pisshålet till land och åka någonstans där det luktar avlopp på gatan och man får mousserande vin på frukostbufféerna.

Några som har åkt på weekend i veckan är familjen Wahlgren. Eller ja, Pernilla, Bianca och Pernillas mamma Christina Schollin. Tjejhelg i Paris! De har det såklart superhärligt, men det verkar råda oklarheter kring vilket språk man ska instagramma på när man befinner sig i Frankrike.

”Off to Pariiiiiiis with @biancaingrosso @christinaschollin #mordotterochmormortrip #ysl #victoriasecrets #idealofsweden”. Viktigt att man instagrammar på engelska när man ska lämna landet! For all my international fans! Och man får inte heller glömma ”Victoria Secrets”.

”Back at @nolinskiparis ! #nolinskiparis”. Bra och viktigt med information på engelska så att hotellet förstår vad man menar!

Det är verkligen något speciellt med svenskar som helt plötsligt börjar instagramma på engelska så fort som de är utomlands. Det här är knappast något som bara offentliga personer gör, halva mitt instagramflöde håller på likadant så fort de kommit igenom säkerhetskontrollen på Arlanda!

Det är ju exakt samma följare som följer dem i Sverige som följer dem utomlands också? Jag vet inte vem som ska behöva berätta det här för folk, men det verkar som att lotten har fallit på mig som vanligt.

Jag tycker man ska vara konsekvent i sitt instagrammande! Antingen så kör man allt på svenska eller allt på engelska. Jag förstår att det finns massa skäl till att instagramma på engelska. Man når ut till fler personer och det är svårt att bli stor på internet om man bara kommunicerar på svenska. Jag tycker dock att om man bestämmer sig för att instagramma på engelska så ska man göra det fullt ut. For all the international fans!

Christina Schollin ska dock alltid vara värst. Hon instagrammar på franska!

”Je suis hereux d’être á Paris avec ma fille et ma Petite fille”

Starkt. Nu vet hela Frankrike!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB