Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2017 – finalen!

av tramsfrans

Foto: Jimmy Wixtröm

Vill börja med att be om ursäkt för fruktansvärt bloggande den här helgen! Känns som att jag har levererat sämre än den som skrev kemtvätts-sketcherna i Melodifestivalen, och så kan vi ju inte ha det.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans. Jag är så trött på Melodifestivalen att jag inte ens orkar gå igenom bidragen en gång till! Jag har hört Lisa Ajax säga ”fuck” så många gånger att mina trumhinnor börjat blöda. Det är så uttjatat! Orkar dessutom inte höra ett till skämt om Hasse Kvinnaböskes internetvanor.

Jag kan faktiskt leva med att Robin Bengtsson vann. Han är snygg, numret är snyggt, han kan sjunga osv. Han känns visserligen ungefär lika inspirerande som en sten, men man kan ju inte få allt här i livet. Anna Bergendahl var ju inte så jävla rolig hon heller.

Min personliga favorit var givetvis Wiktoria. Ville verkligen att hon skulle vinna! Hade verkligen unnat henne att få möta våren i Ukraina, men nu blev det inte så. Den enda jag verkligen INTE ville skulle vinna var Nano, så jag höll på att få ett mindre nervsammanbrott på slutet.

Annars så är jag mest lättad över att Mariette inte ramlade ner i något svart hål bakom scenen den här veckan. Och att Owe Thörnqvist överlevde! Lårbenshalsen höll den här gången!

Över huvud taget så har hela Melodifestivalen känts som en enda stor dödsfälla i år. Karriärer har dött, artister har ramlat ner i slukhål och man har till och med dödat Skam en gång för alla genom att göra en mellanakt av det.

Jag känner mig helt emotionellt dränerad nu när Melodifestivalen är över. Stirrar in i väggen just nu och dricker avslagen cola och äter chips som stått framme över natten. Har inte vågat kolla mig själv i spegeln men kan tänka mig att jag ser ut som Hasse Kvinnaböske. Om två månader är det Eurovision. Då blir det ukrainsk standup och skämt som kommer få oss att längta tillbaka till David Lindgren. Ser fram emot det!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB