Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2017 – Andra chansen

av tramsfrans

Igår så var det Andra chansen! Momentet där alla låtar som man typ glömt bort får slåss om finalplatser genom 4 konstiga dueller. Det började med att David Lindgren rappade i öppningsnumret, och därifrån så gick det utför!  Nedan kommer mina åsikter om duellerna.

De vet du vs FO&O. Det här kändes ungefär som när man gick i sexan och de coola i klassen skulle bråka med niorna, och man visste att det skulle gå åt helvete. Nu så vann visserligen FO&O, men jag skulle tro att De vet du genomförde minst ETT kalsongryck på efterfesten. En rolig bonusfakta är att deltagarna i Fo&o tillsammans nästan är lika gamla som den enas 48-åriga flickvän!

Axel Schylström vs Lisa Ajax. Något som var positivt med Andra Chansen var att deltagarna slapp prata om sig själva i vykortet innan sina låtar! Vi minns ju alla i Lisa Ajax delfinal när hon berättade att hon tillägnade låten till sin döda farfar och därefter sjöng FUCK ungefär 500 gånger. Annars så kände jag mest ”zzzz” under den här duellen. Två gamla idoldeltagare mötte varann och ingen av låtarna kändes speciellt wow. Kishti hade inte varit imponerad.

Boris René vs Dismissed. Svenska folket gillar såklart en juckande bredaxlad pop-hunk mer än fyra späda killar med smink som tror att de är The Ark. Lite trist tycker jag, men vad ska man göra!

Anton Hagman vs Loreen.  Vilken chock att svenska folket röstade fram en snygg kille med gitarr istället för en politisk låt med ett djupt budskap och en konstig scenshow! Verkligen! Jag är faktiskt inte ett dugg förvånad, och kan inte låta bli att vara skadeglad över att det går dåligt för Loreen. Jag har sagt redan från början att det var en fruktansvärd idé att ställa upp i Melodifestivalen en gång till eftersom hon aldrig skulle kunna toppa förra gången, och så blev det också.

Mellanakterna då? Alltså, även om jag hade ansträngt mig så hade jag inte kunnat hitta på något mer spretigt och osammanhängande. Den light-rasistiska kemtvättssketchen gjorde comeback till ingens glädje, en konstig norsk gubbe blev intervjuad på oklara grunder och Dani M sjöng om att få en andra chans. Och naturligtvis fler skämt om att Hasse Kvinnaböske inte kan någonting om teknik och sociala medier! Ja ni hör ju själva. Man garvar inte direkt läppen av sig.

Alla foton: Jimmy Wixtröm

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB