Startsida / Inlägg

Laila Bagge rasar mot Grammisgalan

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Jag har märkt av en oroväckande kändistrend på sistone, och det är att kändisar har börjat rasa över att andra kändisar (som de är kompisar med) inte får lika mycket uppmärksamhet och cred som de anser att de förtjänar.

Vi såg det förra veckan när Lia Boysen rasade mot Oscarsgalan för att Rolf Lassgård höll på att inte få en biljett, och den här veckan har Laila Bagge skrivit ett argt blogginlägg riktat till Grammisgalan. Hon är skitsur för att Magnus Uggla inte fått pris förrän i år!

”Att Magnus Uggla som varit artist med hit efter hit sedan 70- talet ska få vänta tills han är 62 år är ju faktiskt skandalöst dåligt!! Samma sak med Björn Skifs, och för att inte tala om ABBA som fick sin första grammis långt efter att gruppen släppt sin sista skiva och splittrats! Vad är det för fel? Jag brukade gå på Grammisgalan tidigare men har faktiskt slutat på grund av just detta!”

Alltså jag blir så fascinerad över det här! Antar att man själv måste vara kändis/artist för att förstå, men är det verkligen ”skandalöst dåligt” att en artist inte fått ett pris på en gala en gång…? Det kanske är jag som är kall och oempatisk, men jag blir inte direkt gråtfärdig av det här.

Värre saker har hänt, och nu är det inte ens artisterna själva som är sura, utan Laila Bagge? Laila går inte på Grammis längre för att det dröjde så lång tid innan Abba fick en grammis! Om ni frågar mig så känns det lite långsint att strunta i en gala för att juryn inte ville ge Abba ett pris för 40 år sedan.

Det här blev dessutom ännu roligare när jag gick in på Grammisgalans sida på Wikipedia och hittade informationen nedan.

”Grammis (den svenska motsvarigheten till Grammy) är ett svenskt musikpris som sedan 1969 delas ut på den så kallade Grammisgalan varje år. Den låg nere i 15 år från 1973 till dess att den återupptogs 1988 på nytt.”

Abba var aktiva mellan 1972-1982. Grammisgalan existerade inte mellan 1973-1988. Laila Bagge rasar alltså över att Abba aldrig fick en grammis på 70-talet trots att det inte ens FANNS någon grammis att dela ut? Jag älskar det här så mycket! Kämpa på Laila.

Foto: Wikimedia Commons

Personligen så är jag jävligt kränkt över att Carl Michael Bellman aldrig fick en grammis på 1700-talet. Under all kritik om ni frågar mig!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB