Startsida / Inlägg

Hasse Anderssons nya trädgårdsprogram

av tramsfrans

Foto: Mattias Ankrah

Det kanske inte kommer som en överraskning att jag har svårt för Hasse Andersson. Jag har inget emot gamla människor på tv, men jag tycker att Mello hade varit betydligt roligare om t.ex. Leif GW Persson hade lett det istället. Han hade kunnat sitta på en stol i 90 minuter, presentera varje bidrag och ta powernaps under tiden.

Därför så gör det mig glad att Melodifestivalen snart är över och att livet kan återgå till det normala igen. Jag har dock nåtts av informationen att Hasse Andersson ska få ett eget trädgårdsprogram på Barnkanalen?  Detta går att läsa på SVT:

”Från Melodifestivalen till ett nytt trädgårdsprogram i Barnkanalen. I serien ‘Hasses trädgård’ bjuder sångaren Hasse Andersson på odlingstips, trädgårdspyssel och nyskriven musik.

Vid sin sida har han barn som hjälper till med odling, skörd och provsmakning. I serien odlas det bland annat morot, potatis, jordgubbar och majs.”

Alltså, vad ÄR det här för något egentligen? Ett trädgårdsprogram för barn med Hasse Andersson där det odlas potatis? Det känns ungefär som något man hade kunnat se på tv 1986. Trodde faktiskt inte att formatet ”gammal gubbe lär barn om livet” fortfarande var en grej.

”’Hasses trädgård’ är inte som en vanlig trädgård, den är nämligen magisk. Här finns en tidsportal som kan förflytta Hasse och barnen i tiden. Det ger barnen chansen att följa en gröda från frö, till gallring, vattning, skörd och till sist provsmakning.”

Det här känns typ som en idé man får efter att ha rökt på. Varför har Hasse en tidsportal som förflyttar honom och barnen i tiden? Han har visserligen framstått som lite virrig i Melodifestivalen, men det kom som en nyhet för mig att han existerar i en helt annan dimension än oss andra. Äntligen har vi fått en förklaring!

Jag förstår att jag inte är målgruppen för Hasses program eftersom jag är en vindrickande bög med plastblommor och förvrängd självbild, men ändå. Det här är faktiskt jättekonstigt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB