Startsida / Inlägg

Björn Ranelid blir vigselförrättare

av tramsfrans

Foto: Pontus Orre

Goda nyheter till alla er som går i bröllopstankar! Björn Ranelid har skickat in en ansökan om att få bli vigselförrättare. Det perfekta valet för dig som inte vill stå i centrum på din egen bröllopsdag!

Om jag ska vara ärlig så är jag förvånad att han inte lämnat in en ansökan tidigare. Jag kan faktiskt inte tänka mig någon annan offentlig person som har mer vigselförrättar-aura än Björn Ranelid. Aftonbladet rapporterar:

”– Jag gör ansökan efter mycket betänketid. Men jag har under många år fått förfrågningar om att hålla tal på bröllop eller viga, säger Björn Ranelid till Ystads allehanda.

I sin ansökan skriver han, enligt tidningen, att han har såväl akademiska meriter i bland annat svenska och religionskunskap, liksom lång erfarenhet av att tala inför publik, närmare 3 500 tillfällen i offentliga sammanhang”

Älskar allt med det här! Björn har funderat fram och tillbaka, men har nu till sist alltså beslutat sig att ge efter. Folk har tjatat så otroligt mycket och bett på sina bara knän om att Björn Ranelid ska viga dem, och snart kanske det äntligen kan bli verklighet.

Kanske just DITT äktenskap kan bli välsignat av Björn Ranelid! Till Ystads Allehanda säger Björn såhär:

”Om jag får uppdraget, så ämnar jag vara ytterst omsorgsfull med språk och uppträdande vid akten”, skriver han.

– Jag håller alltid tiden, är alltid nykter och svär inte. Jag har faktiskt aldrig svurit i hela mitt liv, säger han och skrattar.”

Så kul att Björn poängterar att han är bra på att hålla tiden samt är nykter! Kalla mig konservativ nu, men det är väl något man borde kan förutsätta ändå? Alltså att vigselförrättaren dyker upp i tid och inte är full.

”Frågan går nu vidare till Simrishamns kommunfullmäktige. Och om de nu skulle säga ja är det fritt fram för Ranelid att börja viga folk. Men även om det blir tryck på förfrågningar så kommer han vara sparsam med vigslarna.

– Det får vara vigslar i närheten av Kivik och om jag kan få in det i mitt program. Men jag är aldrig förmäten”

Endast vigslar i närheten av Kivik!!! Men Björn är inte omöjlig. Om t.ex. kungafamiljen hör av sig inför nästa storbröllop så finns det säkert förhandlingsutrymme.

Det enda jag kan tänka på nu är hur lång tid en Björn Ranelid-vigsel kommer ta? Min kvalificerade gissning är att det kommer ta MINST 4-5 timmar innan Björn har pratat klart.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Patrik Jäverbo
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB