Startsida / Inlägg

Thorsten Flinck i Let’s Dance: detta har hänt

av tramsfrans

Foto: Urban Andersson

Förra veckan nåddes vi av den fruktansvärda nyheten att Thorsten Flinck inte längre ska vara med i Let’s Dance 2017. Det här kom som en stor överraskning, och den som blev mest förvånad var Thorsten Flinck själv! Aftonbladet rapporterar:

”Skådespelaren Thorsten Flinck, 55, stoppas av läkare och får inte delta i årets omgång av tv-programmet ‘Let’s Dance’. Anledningen är att han har kuggat den hälsokontroll som alla tävlande måste genomgå.”

Jag har aldrig tidigare hört att någon kuggat en hälsokontroll till Let’s Dance, men om det är någon som ska göra det så är det givetvis Thorsten Flinck. Det här har naturligtvis gjort Thorsten mycket upprörd. Hur vågar TV4 lita på en LÄKARES medicinska expertis? Enligt Thorsten själv så är det inga konstigheter med hans hälsa!

”Enligt Flinck var det hans dåliga blodvärden som satte stopp för hans medverkan. Han hävdar dock att hans värden aldrig sett bra ut.

– Jag är alltså född med dåliga blodvärden. Man har sagt på sjukhus, när jag varit inlagd för andra saker, att ’vi kan inte låta dig gå härifrån, vi fruktar för ditt liv”

Jag är osäker på om det här verkligen är något som talar till Thorstens fördel. Alltså att läkare knappt har velat släppa ut honom från sjukhuset tidigare och att hans blodvärden ALLTID varit dåliga! Spontant så känns det inte som en förmildrande omständighet.

”Flinck även upprörd över att han redan hade börjat träna innan han fick resultatet från hälsoundersökningen. Enligt honom hade han talat om för ledningen vad de kunde förvänta sig.

– Det är riktigt klåparaktigt, ’amatöristiskt’. För jag har skött min del av avtalet. Nämligen bemött det hela med fullständig professionalism och har varit den som varit mest i danslokalen.”

Det gör mig verkligen ledsen att Thorsten inte ska vara med i Let’s Dance eftersom han verkar vara så bra dramaqueen-material redan innan tävlingen har börjat. Han har ”varit mest i danslokalen”, kallat TV4 för klåpare och haft en sådan ”fullständig professionalism” i sitt slowfoxdansande att hälften hade varit nog.

”Anledningen till att Thorsten tackade ja till att vara med programmet är enligt honom den rejäla summan pengar han erbjöds.

– Jag ville vara med i det här programmet för jag sa en siffra jag aldrig trodde att de skulle säga ja till och det gjorde de. Men sedan när vi började öva fick jag en jävla kick. Det var jättekul, jag trodde aldrig det själv.”

Det mesta blir ju faktiskt jätteroligt om man får en rejäl summa pengar för det. Jag hade också fått kickar av att dansa pasodoble om jag fått fakturera fantasisummor till TV4. Nu förstår jag dock Thorstens ilska bättre. Han hade ju redan börjat planera vad han skulle göra med pengarna! Riktigt snopet och trist nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB