Startsida / Inlägg

RECAP: Rolf Lassgård och Oscarsgalan

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Nyheten slog ner som en bomb igår. Rolf Lassgård riskerar att inte få gå på Oscarsgalan i år trots att ”En man som heter Ove” där han spelar huvudrollen är nominerad som bästa utländska film. Panik! Aftonbladet rapporterar:

”Endast fyra biljetter tilldelades gänget bakom ”En man som heter Ove”, och de ska i första hand ha gått till de två producenterna, regissören Hannes Holm, och den senares fru Malin Holm.”

Kris! Hur vågar Oscarsgalan göra såhär mot självaste Rolf Lassgård? Vet de inte vem han är? Hannes Holm kommenterar:

”-Jag känner det inte som att jag ‘tar med min fru’. Malin har fungerat som ett bollplank till mig, jag skulle aldrig ha kunnat skriva manus så snabbt om jag inte hade haft henne att prata med dagligen, säger Hannes Holm.

– Men det går ju inte att bevisa något som inte går att bevisa, om man inte har bott med oss i ett och ett halvt år”

Om vi ändå hade bott tillsammans med Hannes Holm och hans fru i ett och ett halvt år! Då hade vi förstått att hon faktiskt varit viktigare än självaste Rolf Lassgård. Hannes Holm har faktiskt ”pratat med henne dagligen”! Om ni frågar mig så är det inte speciellt konstigt att man pratar med sin fru varje dag?

En person som är RASANDE över detta är Rolfs skådespelarkollega Lia Boysen. Hon har personligen ingen anknytning till Oscarsgalan eller En man som heter Ove om jag har förstått det rätt, men hon är fly förbannad ändå i egenskap av kompis till Rolf! Därför har hon gjort det mest effektiva man kan göra när man är sur, dvs skrivit en status på Facebook!

”SKANDAL!!!!!
Oscarsnominerade En man som heter Ove.
Jag är rasande o förtvivlad över att min kära kollega Rolf Lassgård inte behandlas med den självklara respekt man förväntar! Det sätter hela värdet av skådespelare i gungning.

Vem är en självklar representant på Oscarsgalan för denna vår Svenska film?
Vem är på affischen?
Vem handlar filmen om?
Vem har förkroppsligat o besjälat dom tryckta orden?
Vem får oss att gråta skratta o känna?
Vem balanserar på den svajiga linan mellan humor o allvar genom hela filmen?
Vem har spenderat dag som natt med att leva sig in i varje cell av Ove?

Jag tror att svaret är väldigt enkelt för dom flesta av oss, ROLF LASSGÅRD!
Men vilka väljs som representanter från Sverige?
Jo,två producenter o regissören med sin fru.”

Jag känner att Lia Boysen kanske drar i en lite för hög växel här. Det är väl ingen som tycker att ”hela värdet av skådespelare är satt i gungning” bara för att Rolf Lassgård inte får gå på en gala? Värre saker har hänt.

Nu har det tack och lov löst sig så att Rolf får gå på galan ändå eftersom Love Larson och Eva von Bahr som är nominerade till bästa smink hade en biljett över, men Lia Boysen är fortfarande ”orolig”!

”Samtidigt blir jag orolig som svensk, vad händer om de vinner och Rolf Lassgård inte sitter där han borde sitta? Han är ändå nummer ett och ansiktet utåt, säger Lia Boysen.”

I EGENSKAP AV SVENSK så är Lia Boysen oroad för Rolf! Tänk om han inte sitter där han borde sitta? Vad händer om de vinner och Rolf inte hinner fram till scenen? Hur kommer det att se ut? Hela världen kommer tänka ”Where is Rolf?” och Sverige blir gjort till åtlöje! Katastrof!

Fortsättning följer på detta drama. Hela Sverige håller andan. Ska Rolf hinna fram till tacktalet eller inte? Ingen vet!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB