Startsida / Inlägg

12 kändishändelser vi minns från 2016

av tramsfrans

Året som gått har på många sätt varit ett dramatiskt nyhetsår. Brexit, Trump, krig och minst en död amerikansk kändis om dagen. Som tur är så har ni inte kunnat läsa om något av det på min blogg!

Jag har istället fokuserat på det som verkligen spelar roll och det som påverkar oss allra mest, det vill säga våra svenska kändisar och deras kamp för att överleva vardagen. Nedan så kommer därför min lista på årets 12 största svenska kändishändelser.

12. Ola Lustig anklagade Charlotte Perrelli i NRJ för att köra med tyska registreringsskyltar för att slippa parkeringsböter. Charlotte hotade med att kalla in jurister och kallade Ola Lustig för ”olustig”. Ola fick pudla och be om ursäkt.

11. Regina Lund blev sur över att SVT skojade i Melodifestivalen att man inte kan dricka kranvattnet i Gävle eftersom hon kommer därifrån. I och med att Regina Lund har haft cancer så tolkade hon detta som att SVT drev med cancersjuka. En koppling som troligtvis bara Regina själv gjorde.

karringkank

10. Lena PH:s ex och Ann Wilson från Let’s Dance-juryn vann VM i kärringkånk i Finland. En av årets absolut största kändisprestationer, och ett hårt slag mot Lena PH som inte lyckades kamma hem pokalen och sin egen kroppsvikt i öl året då hon var med och tävlade.

simonskold

9. Simon Skölds familjetatuering. I höstas så tatuerade Simon Sköld in hela familjen inklusive plastbarn på sitt eget lår! Sveriges mest ambitiösa låtsaspappa!

8. Laila Bagges krigsförklaring mot Hänt Extra. Hänt Extra skrev en artikel om ett rykte att Laila Bagge var gravid eftersom hon haft på sig ”en typisk mammaklänning” på Rix FM Festival. Laila Bagge kontrade på Instagram med att fråga om Hänt Extras chefredaktör Tobias Wixtröm var nöjd med sin penisförlängning.

permorberg

7. Per Morberg blev anklagad på Facebook för att en gös han fiskade upp på midsommardagens morgon var för liten, och att Per brutit mot rådande fiskerilagstiftning. Ett fruktansvärt påhopp som gjorde Per så kränkt att han var tvungen att redogöra för svenska folket hur breda plankorna på hans egen brygga var.

6. Carolas stora Eurovision-diss. Carola Häggkvist var inbjuden till ”Eurovision the party” i Tele2 Arena och fått löfte om att få sjunga sin favoritlåt i Eurovision, som naturligtvis är Israels bidrag ”Hallelujah” med Milk & Honey från 1979. Tyvärr fick Carola bara sjunga i tio sekunder och blev avbruten av Måns precis när hon skulle börja sjunga andra versen, något som skakade hela Europa mer än Brexit.

Foto: Magnus Sandberg

5. Charlotte Perrelli fick sparken som programledare i Mello. Om jag bara ska ge er ETT enda råd inför nästa år så är det att inte göra reklam för kontantkort samtidigt som ni ska vara programledare för Melodifestivalen. Snälla tänk på det!

4. Åsa Vestlunds mordförsök på Gunilla Persson. Kanske årets mest upptrissade realitybråk! Åsa Vestlund kastade ett glas vatten på Gunilla Persson under en fräsch tjejlunch, och resten är historia.

3. Carola åkte tunnelbana. Årets första snöstorm orsakade stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Carola fick till exempel lämna en kandelaber i en taxi och åka tunnelbana från Globen till T-Centralen. Eftersom ingen satt i spärrluckan så plankade Carola.

2. Linda Lindorffs ångestskrik på parkeringsplatsen utanför Kristallen. Bonde söker fru vann inte någon kristall i år heller. Detta resulterade i att Linda Lindorff sprang ut från galan och skrek.

Foto: Peter Wixtröm

1. Anna Books diskning i Melodifestivalen. Hur skulle jag kunna ha något annat på plats ett? Anna Book blev diskad från Melodifestivalen när det visade sig att hennes låt tidigare ställt upp i Moldaviens melodifestival, och världen blev sig aldrig lik igen. Redan då visste jag att 2016 skulle bli ett riktigt hemskt år.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB