Startsida / Inlägg

Det här med mina kommentarer…

av tramsfrans

Nu har jag varit på Aftonbladet i en månad, och jag känner att vi måste prata om det här med mina bloggkommentarer eftersom så många har undrat. Som ni säkert har märkt så går det inte att kommentera på min blogg om man inte har Facebook sedan jag flyttade hit till Aftonbladet. Det är inget jag är speciellt glad över, men jag börjar bli mer och mer övertygad om att det är ett måste. Naturligtvis så vill jag att vem som helst ska kunna kommentera min blogg, men tyvärr så är det inget folk verkar klara av att hantera.

Bloggar jag om Sanna Nielsen så kommer 75 kommentarer om jihadister. Skriver jag något om Carola och Jesus så gnäller folk på att jag är elak mot religiösa och jämför det med att skoja om profeten Mohammed. Ja ni hör ju själva hur det låter! Fokus hamnar direkt på något annat än det jag skrivit. Jag vågar inte ens tänka på hur det hade varit om folk INTE hade behövt verifiera sig med sin Facebook. Troligtvis så hade det varit tre gånger värre.

Jag bloggade tidigare på Nöjesguiden och det var på många sätt ett skyddat rum. Det var bara folk som gillade mig som läste, och de som inte gillade mig sket i det eller var lyckligt ovetande om att jag existerade. Fick alltid uppbackning i allt jag skrev och alla höll med och garvade läppen av sig. Jag råkade såklart ut för en och annan idiot ibland men de försvann lika snabbt som de kom. Det var jättemysigt, och tyvärr rätt unikt tror jag.

Nu är jag här på Aftonbladet och har fått en helt annan publik. Det är fler som läser, och framförallt så är det personer som aldrig hade hittat till mig tidigare. Många som kommenterar förstår inte ens att det är en BLOGG de har hamnat på. De tror att de läser nyhetsartiklar, och då förstår jag att de undrar vad fan det är som pågår.

Många har ifrågasatt min journalistiska kompetens. Det är inte så konstigt eftersom jag inte är journalist. Jag är bara en random kille i Stockholm som gillar att skriva om kändisar som fritidsintresse. Jag har ett ”vanligt” heltidsjobb på sidan om den här bloggen. Det här är något jag gör på min fritid för att jag tycker det är roligt.

Mot bakgrund av allt det här så hoppas jag ni förstår att jag inte kan ha ett helt öppet kommentarsfält just nu. Det skulle bli för mycket hat, missförstånd och bara allmän distraktion. Jag bemöter aldrig negativa kommentarer eftersom jag vägrar lägga tid på det, men jag vet att ni gör det och jag vill inte att mitt kommentarsfält ska bli ett slagfält där folk bråkar med varandra och är osams.

Jag vet att ni är väldigt många som läser och som vill ta fighten med de som inte förstår, men jag vill att ni väljer era strider. Det försöker jag göra iallafall. Vissa människor kommer aldrig förstå mig och min humor, och det är helt okej för mig. Man kan inte bli älskad av alla.

Med allt det sagt så är jag ändå väldigt glad över att vara här på Aftonbladet! Jag får chansen att skriva för en mycket större publik än tidigare, mina texter får ett helt annat genomslag och jag har fått många nya fans. Det är helt sant att jag får färre kommentarer än tidigare och att de jag får oftast är negativa, men jag har insett att det är ett pris jag får betala. Plus massa arga läsarmejl från folk som heter Ove och Sven! Hoppas ni har förståelse för det och vill fortsätta läsa ändå. Skit i de negativa kommentarerna och fokusera på det positiva. Det hade Kikki Danielsson gjort.

Avslutar med ett citat av hollywoodfrun Åsa Vesterlund, en av vår tids största tänkare. ”You can’t argue with stupid”! Tänk på det! Och vill ni mig något så kan ni alltid mejla hejfrans @ gmail.com utan att bli attackerad av 30 arga vita män som heter Conny.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB